Code: BRC0001B
Description: Pumpkin, squash, peeled, seedless, raw, BrazilCurcubita spp. << Abóbora, s/ casca, s/ sementes, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ92-----Calculado
Energykcal21-----Calculado
Moistureg93,22,9988,595,954,5,1681Analítico
Total carbohydratesg5,03-----Calculado
Available carbohydratesg3,01-----Calculado
Proteinsg1,050,470,611,7554,5,1681Calculado
Lipidsg0,180,21tr0,5454,5,1681Analítico
Fiberg2,020,601,172,7454,5,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,540,190,360,8454,5,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,03---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,02---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg9,646,173,0518,041681Analítico
Ironmg0,220,15tr0,375700,1681Analítico
Sodiummg0,190,37tr0,7541681Analítico
Magnesiummg5,553,161,858,8241681Analítico
Phosphormg19,211,37,9231,641681Analítico
Potassiummg22510112435041681Analítico
Manganesemg0,050,040,010,115700,1681Analítico
Zincmg0,140,12tr0,325700,1681Analítico
Coppermg0,050,020,020,097527,700,1681Analítico
Seleniummcg1,10---11745Analítico
Vitamin Amcg710----91,704,1601Calculado
Vitamin Amcg355----91,704,1601Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,91----1742Atribuído
Thiaminemgtr-tr0,0741681Analítico
Riboflavinmgtr-trtr41681Analítico
Niacinmgtr-trtr41681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,070,030,040,1041681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg4,583,731,509,6541681Analítico
Folatemcg13,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
5 - Silva MEMP. Teores de vitamina C em alimentos de consumo habitual na região de São Paulo [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1990. 71 p.
91 - Arima HK, Rodriguez-Amaya DB. Carotenoid composition and vitamin A value of a squash and a pumpkin from Northeastern Brasil. Arch Latinoam Nutr. 1990; 40: 284-92.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
700 - Azcue JMP, Pfpiffpr WC, Donangelo CM, et al. Heavy metals in foods from the Paraiba do Sul River Valley, Brazil. J Food Compos Anal. 1988; 1: 250-8.
704 - Azevedo-Meleiro CH, Rodriguez-Amaya DB. Qualitative and quantitative differences in carotenoid composition among Cucurbita moschata, Cucurbita maxima, and Cucurbita pepo. J Agric Food Chem. 2007; 55: 4027-33.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).