Code: BRC0001C
Description: Avocado, pulp, raw, BrazilPersea americana Mill << Abacate, polpa, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 312 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 75 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 86,3 | - | 83,8 | 88,9 | 2 | 51,316,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 5,84 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,81 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,15 | - | 1,06 | 1,24 | 2 | 51,316,1681 | Calculado |
Lipids | g | 6,21 | - | 4,02 | 8,40 | 2 | 51,316,1681 | Analítico |
Fiber | g | 4,03 | - | 1,74 | 6,31 | 2 | 51,316,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,47 | - | 0,40 | 0,55 | 2 | 51,316,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 1,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 3,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 7,16 | - | 6,40 | 7,92 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 17,0 | - | 14,7 | 19,3 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 18,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 174 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,23 | - | 0,22 | 0,25 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 6,21 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 3,11 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 7,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 41,5 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.316 - Departamento de Graduados y Investigación em Alimentos Instituto Politécnico Nacional. Dados internos do laboratório. México.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
