Code: BRC0001E
Description: Crustacean, shrimp, unshelled, cooked, drained, without oil, without, salt, BrazilPenaeus brasiliensis << Crustáceo, camarão, s/ casca, cozido, drenado, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 347 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 82 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 79,6 | - | 78,7 | 81,6 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,01 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,01 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 17,7 | - | 16,8 | 19,0 | 2 | 1681 | Analítico |
Lipids | g | 1,28 | - | 1,00 | 1,55 | 2 | 179,801,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,49 | - | 1,25 | 1,73 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 240 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 0,40 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 89,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 2,24 | - | 1,28 | 3,21 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 366 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 18,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 265 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 101 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 1,14 | 0,13 | 1,05 | 1,24 | 3 | 179,1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,39 | - | 0,17 | 0,60 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,40 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 1,60 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1681 | Assumido |
Folate | mcg | 17,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Animal protein | g | 17,7 | - | 16,8 | 19,0 | 2 | 1681 | Analítico |
Data source:
179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
