Code: BRC0001E
Description: Crustacean, shrimp, unshelled, cooked, drained, without oil, without, salt, BrazilPenaeus brasiliensis << Crustáceo, camarão, s/ casca, cozido, drenado, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ347-----Calculado
Energykcal82-----Calculado
Moistureg79,6-78,781,62179,1681Analítico
Total carbohydratesg0,01-----Calculado
Available carbohydratesg0,01-----Calculado
Proteinsg17,7-16,819,021681Analítico
Lipidsg1,28-1,001,552179,801,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,49-1,251,732179,1681Analítico
Cholesterolmg240---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,40---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Trans fatty acidsgtr---11681Analítico
Calciummg89,7---11681Analítico
Ironmg2,24-1,283,212179,1681Analítico
Sodiummg366---11681Analítico
Magnesiummg18,9---11681Analítico
Phosphormg265---11681Analítico
Potassiummg101---11681Analítico
Zincmg1,140,131,051,243179,1681,1747Analítico
Coppermg0,39-0,170,602179,1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,08----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,40----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,60----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1681Assumido
Folatemcg17,4----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,00------
Animal proteing17,7-16,819,021681Analítico

Data source:

179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).