Code: BRC0001T
Description: Beans, common, boiled (50% Beans 50% water), without oil, without salt, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Feijão, carioca, cozido (50% grão e 50% caldo), s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ296-----Calculado
Energykcal70-----Calculado
Moistureg78,8-77,280,424,247,1681Analítico
Total carbohydratesg15,3-----Calculado
Available carbohydratesg8,20-----Calculado
Proteinsg4,77-4,774,7824,247,1681Analítico
Lipidsg0,54-0,530,5424,247,1681Analítico
Fiberg7,06-5,608,5124,247,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,67-0,590,7424,247,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,30---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg28,7---11681Analítico
Ironmg1,39---11681Analítico
Sodiummg1,90---11681Analítico
Magnesiummg45,7---11681Analítico
Phosphormg93,7---11681Analítico
Potassiummg274---11681Analítico
Manganesemg0,31---11681Analítico
Zincmg0,76---11681Analítico
Coppermg0,20---11681Analítico
Seleniummcg0,02---11745Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,78----1742Atribuído
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg98,5----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing4,77-4,774,7824,247,1681Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).