Code: BRC0001U
Description: Almond, toasted, with salt, BrazilArábic amygdalu var. Dulcis << Amêndoa, torrada, c/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 2546 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 615 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 3,59 | - | 3,11 | 4,08 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 21,8 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 10,7 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 20,6 | - | 18,6 | 22,6 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Lipids | g | 52,0 | - | 47,3 | 56,7 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Fiber | g | 11,1 | - | 10,5 | 11,6 | 2 | 218,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,98 | - | 1,47 | 2,50 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 4,55 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 30,6 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 15,4 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 235 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 3,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 277 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 220 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 490 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 636 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 2,56 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,93 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 1,98 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 23,9 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,29 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,16 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 54,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 20,6 | - | 18,6 | 22,6 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.218 - Li BW, Cardozo MS. Total dietary fiber content of selected nuts by two enzymatic-gravimetric methods. J Food Compos Anal. 1994; 7: 37-43.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
