Code: BRC0002A
Description: Bread, french, bakery, with refined wheat flour (averages of different samples), Brazil << Pão, francês, de padaria, c/ farinha de trigo refinada (médias de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1269-----Calculado
Energykcal299-----Calculado
Moistureg24,73,8620,828,534,247,401,1681Analítico
Total carbohydratesg61,6-----Calculado
Available carbohydratesg59,0-----Calculado
Proteinsg9,832,097,9512,134,247,401,1681Calculado
Lipidsg2,121,041,043,1034,247,401,1681Analítico
Fiberg2,610,472,313,1534,247,401,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,740,101,621,8134,247,401,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,68---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,62---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,48---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,25---11681Analítico
Calciummg14,2-12,615,82801,1681Analítico
Ironmg4,33-----Calculado
Sodiummg681---11681Analítico
Magnesiummg24,9-24,325,52801,1681Analítico
Phosphormg99,7---11681Analítico
Potassiummg149---11681Analítico
Manganesemg0,49---11681Analítico
Zincmg0,82-0,760,8821681,1747Analítico
Coppermg0,14---11681Analítico
Seleniummcg7,30---11745Analítico
Vitamin Amcg2,04---11681Analítico
Vitamin Amcg2,04---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,18---11742Atribuído
Thiaminemg0,41---11681Analítico
Riboflavinmg0,71---11681Analítico
Niacinmg2,46---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,63---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00---11742Atribuído
Vitamin Cmg0,00---11742Atribuído
Folatemcg149-----Calculado
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing9,832,097,9512,134,247,401,1681-
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
401 - Anton AA, De Francisco A, Haas P. Análise físico-química de pães da cidade de Florianópolis e a situação dos alimentos integrais no Brasil. Alim Nutr. 2006; 17(4): 381-6.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).