Code: BRC0002B
Description: Pumpkin, squash, cabotian (japonesa), peeled, seedless, raw, BrazilCucurbita maxima x Cucurbita moschata << Abóbora, cabotian (japonesa), s/ casca, s/sementes, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 172 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 40 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 88,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 8,36 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 6,19 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,75 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,54 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,84 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 18,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,37 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 8,82 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 25,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 350 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,11 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 1,10 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 508 | - | - | - | - | 704 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 254 | - | - | - | - | 704 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 5,72 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 5,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 21,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
704 - Azevedo-Meleiro CH, Rodriguez-Amaya DB. Qualitative and quantitative differences in carotenoid composition among Cucurbita moschata, Cucurbita maxima, and Cucurbita pepo. J Agric Food Chem. 2007; 55: 4027-33.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
