Code: BRC0002E
Description: Crustacean, shrimp, unshelled, fresh, BrazilPenaeus brasiliensis << Crustáceo, camarão, s/ casca, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ191-----Calculado
Energykcal45-----Calculado
Moistureg88,3-88,389,12179,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg10,3---11681Calculado
Lipidsg0,430,650,361,553179,801,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,92-0,801,052179,1681Analítico
Cholesterolmg107---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Trans fatty acidsgtr---11681Analítico
Calciummg43,9-51,166,82801,1681Analítico
Ironmg0,58-0,671,162179,1681Analítico
Sodiummg208---11681Analítico
Magnesiummg23,5-27,435,82801,1681Analítico
Phosphormg242---11681Analítico
Potassiummg74,6---11681Analítico
Zincmg0,610,200,460,853179,1681,1747Analítico
Coppermg0,10-0,110,192179,1681Analítico
Seleniummcg25,0---11745Analítico
Vitamin Amcg17,2---11681Analítico
Vitamin Amcg17,2---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,04----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,56----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,74----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1681Assumido
Folatemcg12,6----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing10,3---11681Analítico

Data source:

179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).