Code: BRC0002E
Description: Crustacean, shrimp, unshelled, fresh, BrazilPenaeus brasiliensis << Crustáceo, camarão, s/ casca, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 191 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 45 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 88,3 | - | 88,3 | 89,1 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 10,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,43 | 0,65 | 0,36 | 1,55 | 3 | 179,801,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,92 | - | 0,80 | 1,05 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 107 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 43,9 | - | 51,1 | 66,8 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,58 | - | 0,67 | 1,16 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 208 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 23,5 | - | 27,4 | 35,8 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 242 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 74,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,61 | 0,20 | 0,46 | 0,85 | 3 | 179,1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,10 | - | 0,11 | 0,19 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 25,0 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 17,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 17,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,56 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,74 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1681 | Assumido |
Folate | mcg | 12,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 10,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Data source:
179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
