Code: BRC0002T
Description: Beans, common, raw, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Feijão, carioca, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1288-----Calculado
Energykcal306-----Calculado
Moistureg12,0-9,9314,021681,1762Analítico
Total carbohydratesg60,4-----Calculado
Available carbohydratesg40,0-----Calculado
Proteinsg22,1-20,024,221681,1762Calculado
Lipidsg1,87-1,262,4921681,1762Analítico
Fiberg20,4-18,422,321681,1762Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,67-3,543,8021681,1762Analítico
Cholesterolmg0,00---11742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,30---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,15---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg1,34---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg10626,375,81223801,1257,1681Analítico
Ironmg6,99-6,007,9921247,1681Analítico
Sodiummg0,95-tr1,4021247,1681Analítico
Magnesiummg14776,362,52093801,1247,1681Analítico
Phosphormg36725,035038521247,1681Analítico
Potassiummg1361-1352137021247,1681Analítico
Manganesemg1,26-1,021,5021247,1681Analítico
Zincmg2,830,212,603,084681,1247,1647,1681Analítico
Coppermg0,760,060,690,803681,1247,1681Analítico
Seleniummcg0,10---11745Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,32----1742Atribuído
Thiaminemg0,17---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg4,12---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,67---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg6,26----1742Atribuído
Folatemcg521-----Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing22,1-20,024,221681,1762Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

681 - Andrade ECB, Barros AM, Takase I. Avaliação da solubilidade de cobre e zinco em caldos de leguminosas. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(3): 386-8.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1247 - Okada IA, Duran MC, Buzzo ML, et al. Método de digestão parcial de feijão cru (Phaseolus vulgaris) por hidrólise ácida para a determinação simultânea de nutrientes inorgânicos por ICP-OES: validação e aplicação. Rev Inst Adolfo Lutz. 2007; 66(2): 113-9.
1257 - Silva RPG, Pereira J, Nery FC, Vilela ER. Efeito do congelamento nas características físicas e químicas do pão de queijo. Ciênc Agrotecnol. 2009; 33(1): 207-12.
1647 - Galvão MS, Narain N, Santos MSP, Nunes ML. Volatile compounds and descriptive odor attributes in umbu (Spondias tuberosa) fruits during maturation. Food Res Int. 2011; 44: 1919-26.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1762 - Almeida Costa GE, Queiroz-Monici KS, Reis SMPM, Oliveira AC. Chemical composition, dietary fibre and resistant starch contents of raw and cooked pea, common bean, chickpea and lentil legumes. Food Chem. 2006; 94: 327-30.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).