Code: BRC0002U
Description: Cashew, nuts, toasted, with salt, BrazilAnacardium occidentale L. << Caju, castanha, torrada, c/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 2557 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 616 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 3,37 | - | 3,27 | 3,46 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 24,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 20,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 20,7 | - | 18,5 | 22,9 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Lipids | g | 49,6 | - | 46,3 | 52,8 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Fiber | g | 4,09 | - | 3,66 | 4,51 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 2,33 | - | 2,04 | 2,61 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 8,24 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 28,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 8,67 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 28,4 | - | 24,2 | 32,6 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Iron | mg | 5,76 | - | 5,22 | 6,30 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 125 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 258 | - | 236 | 279 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 547 | - | 501 | 594 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Potassium | mg | 700 | - | 671 | 730 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Manganese | mg | 1,45 | - | 1,30 | 1,59 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Zinc | mg | 5,06 | - | 4,72 | 5,40 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Copper | mg | 1,26 | - | 0,61 | 1,92 | 2 | 178,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 11,5 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,98 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,29 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,39 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 67,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.178 - Vollendorf NW, Marlett JÁ. Comparison of two methods of fiber analysis of 58 foods. J Food Compos Anal. 1994; 6: 203-14.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
