Code: BRC0003A
Description: Bread, wheat, white (average of several brands), Brazil << Pão, branco, c/ farinha de trigo refinada, forma, tradicional (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1084-----Calculado
Energykcal256-----Calculado
Moistureg36,13,2233,440,744,401,1381,1681Analítico
Total carbohydratesg49,6-----Calculado
Available carbohydratesg47,0-----Calculado
Proteinsg10,11,378,8012,044,401,1381,1681Analítico
Lipidsg2,490,391,932,8044,401,1381,1681Analítico
Fiberg2,630,142,482,8244,401,1381,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,620,730,532,0944,401,1381,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,46----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,56----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,64----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,15----1681Atribuído
Calciummg129---11381Analítico
Ironmg2,93-----Calculado
Sodiummg496---11381Analítico
Magnesiummg59,3----1681Analítico
Phosphormg189---11381Analítico
Potassiummg159---11381Analítico
Manganesemg1,59----1681Analítico
Zincmg1,39----1681Analítico
Coppermg0,14----1681Analítico
Seleniummcg5,50----1745Atribuído
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,05----1742Atribuído
Thiaminemg0,08----1681Analítico
Riboflavinmg0,04----1681Analítico
Niacinmgtr----1681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,15----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00---11742Atribuído
Vitamin Cmgtr----1681Analítico
Folatemcg132-----Estimado
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
401 - Anton AA, De Francisco A, Haas P. Análise físico-química de pães da cidade de Florianópolis e a situação dos alimentos integrais no Brasil. Alim Nutr. 2006; 17(4): 381-6.
1381 - Moura NC, Canniatti-Brazaca SG, Silva AG. Elaboração de rótulo nutricional para pães de forma com adição de diferentes concentrações de linhaça (Linum usitatissimum). Alim Nutr. 2009; 20(1): 149-55.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).