Code: BRC0003D
Description: Hydrogenated fat, Brazil << Gordura, vegetal, hidrogenada, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ3700-----Calculado
Energykcal900-----Calculado
Moistureg0,00---148,55Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg0,00---11742Atribuído
Lipidsg100,0-100,0100,0248,55,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,00---154,55,145Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg50,9---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg18,6---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg30,2---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,19---11681Analítico
Calciummg0,00----1742Atribuído
Ironmg0,00----1742Atribuído
Sodiummg0,00----1742Atribuído
Magnesiummg0,00----1742Atribuído
Phosphormg0,00----1742Atribuído
Potassiummg0,00----1742Atribuído
ManganesemgNA------
Zincmg0,00----1742Atribuído
Coppermg0,00----1742Atribuído
Seleniummcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg35,3----1742Atribuído
Thiaminemg0,00----1742Atribuído
Riboflavinmg0,00----1742Atribuído
Niacinmg0,00----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,00----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg0,00-----Assumido
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg100,0----48,55,1681Analítico
Vegetable proteing0,00---11742Atribuído
Animal proteing0,00---11742Atribuído

Data source:

48 - Badolato ES, Durante F, Almeida MEV, Silveira NVV. Óleo de oliva - avaliação de sua qualidade. Rev Inst Adolfo Lutz. 1981; 44(1): 63-70.
54 - Mercadante AZ, Rodriguez-Amaya DB. Avaliação da composição de ácidos graxos de óleos comestíveis. Boletim SBCTA. 1986; 20(1/2): 29-40.
55 - Badolato ESG, Maio FD, Tavares M. Composição em ácidos graxos de óleos vegetais comestíveis comercializados no estado de São Paulo. Rev Inst Adolfo Lutz. 1992; 52(1/2): 51-62.
145 - Pimentel AS. Avaliação do grau discriminatório de parâmetros analíticos do azeite de oliva. 1- Aplicação da espectrofotometria derivada [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1991. 223 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).