Code: BRC0003J
Description: Egg, quail, whole, raw, BrazilCoturnix coturnix << Ovo, codorna, inteiro, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ652-----Calculado
Energykcal156-----Calculado
Moistureg73,6-12,513,72228,1681Analítico
Total carbohydratesg1,16-9,4912,72228,1681Analítico
Available carbohydratesg1,16----1681Analítico
Proteinsg13,1-12,513,72228,1681Calculado
Lipidsg11,1-9,4912,72228,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,07-0,941,192228,1681Analítico
Cholesterolmg260----1681Analítico
Total saturated fatty acidsg4,07----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg5,54----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg1,23----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,05----1681Analítico
Calciummg57,3-35,978,72801,1681Analítico
Ironmg3,35---11681Analítico
Sodiummg128---11681Analítico
Magnesiummg10,5-9,9011,12801,1681Analítico
Phosphormg279---11681Analítico
Potassiummg78,7---11681Analítico
Manganesemgtr---11681Analítico
Zincmg1,72-1,382,0521681,1747Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg0,10---11745Analítico
Vitamin Amcg269----1681,1742Calculado
Vitamin Amcg268----1681,1742Calculado
Vitamin Dmcg1,40----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,08----1742Atribuído
Thiaminemg0,11---11681Analítico
Riboflavinmg0,12---11681Analítico
Niacinmg0,97---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,63----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg67,9----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing13,1-12,513,72228,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).