Code: BRC0004T
Description: Beans, black eyed, raw, BrazilVigna unguiculata (L.) Walp. << Feijão, fradinho (corda, caupi, massacar), cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1270 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 302 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 12,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 61,9 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 38,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 20,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Lipids | g | 2,37 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 23,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,88 | - | 2,44 | 3,49 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,90 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 99,9 | - | 77,5 | 131 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 5,53 | - | 5,13 | 6,39 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 10,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 178 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 399 | - | 354 | 479 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 1165 | - | 1082 | 1344 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 1,37 | - | 1,41 | 1,43 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 3,73 | - | 3,85 | 3,88 | 2 | 429,1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 8,92 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,73 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,26 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 627 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 20,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
429 - Frota KMG, Soares RAM, Arêas JAG. Composição química do feijão caupi (Vigna unguiculata L. Walp) cultivar BRS-Milênio. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(2): 470-6.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/