Code: BRC0005A
Description: Popcorn, grain, raw (average of several samples), BrazilZea mays << Milho, pipoca, grão, cru (média diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1496-----Calculado
Energykcal354-----Calculado
Moistureg8,79-5,0012,624,269,413Analítico
Total carbohydratesg76,4-----Calculado
Available carbohydratesg65,2-----Calculado
Proteinsg10,0-9,7310,424,269,413Calculado
Lipidsg3,48-3,053,9024,269,413Analítico
Fiberg11,2-10,212,224,269,413Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,34-1,211,4724,269,413Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,49---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,92---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg1,59---11742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg2,65---11681Atribuído
Ironmg1,09---11681Atribuído
Sodiummg4,06---11681Atribuído
Magnesiummg85,2---11681Atribuído
Phosphormg211---11681Atribuído
Potassiummg240---11681Atribuído
Manganesemg0,61---11681Atribuído
Zincmg1,92---11681Atribuído
Coppermg0,43---11681Atribuído
Seleniummcg15,0---11742Atribuído
Vitamin Amcg15,7---11742Atribuído
Vitamin Amcg7,85---11742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,36---11742Atribuído
Thiaminemg0,03---11681Atribuído
Riboflavinmg0,03---11681Atribuído
Niacinmg3,50---11742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,60---11742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00---11742Atribuído
Folatemcg18,4---11742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing10,0-9,7310,424,269,413Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
269 - Germani R, Pacheco AP, Carvalho CWP. Características físicas e químicas das principais cultivares de milho pipoca plantadas no Brasil. EMBRAPA.
413 - Callegaro MGK, Dutra CB, Huber LS, et al. Determinação da fibra alimentar insolúvel, solúvel e total de produtos derivados de milho. Ciênc Tecnol Aliment. 2005; 25(2): 271-74.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).