Code: BRC0005D
Description: Butter, with salt, light, BrazilTeixeira, << Manteiga, levemente salgada, light, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1757-----Calculado
Energykcal427-----Calculado
Moistureg50,5---1342,348Analítico
Total carbohydratesg1,21-----Calculado
Available carbohydratesg1,21-----Calculado
Proteinsg0,12---1342,348Analítico
Lipidsg46,9---1342,348Analítico
Fiberg0,00---1342,348Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,29---1342,348Analítico
Cholesterolmg114----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg28,0----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg11,6----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,68----1681Atribuído
Trans fatty acidsg1,88----1681Atribuído
Calciummg4,30----342Analítico
Ironmgtr----342Analítico
Sodiummg390----342Analítico
Magnesiummg0,86----1681Atribuído
Phosphormg16,3----1681Atribuído
Potassiummg8,69----1681Atribuído
Manganesemgtr----1681Atribuído
Zincmgtr----1681Atribuído
Coppermg0,00-----Assumido
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,34----1742Atribuído
Thiaminemgtr----1681Atribuído
Riboflavinmgtr----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,00-----Assumido
Cobalamin (B12) mcg0,10----1742Atribuído
Vitamin Cmgtr----1681Atribuído
Folatemcg1,81----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg46,9----342,348Analítico
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing0,12---1342,348Analítico

Data source:

342 - Teixeira Produtos Alimentícios Ltda. Dados analíticos internos.
348 - TECAM Laboratórios. Dados analíticos internos.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).