Code: BRC0005J
Description: Egg, chicken, white, raw, Brazil << Ovo, galinha, clara, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ212-----Calculado
Energykcal50-----Calculado
Moistureg87,1---1228Analítico
Total carbohydratesg1,41-----Calculado
Available carbohydratesg1,41---1228Analítico
Proteinsg10,4---1228Calculado
Lipidsg0,30-----Assumido
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00---1228Analítico
Ashg0,76----1742Atribuído
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,00-----Assumido
Total monounsaturated fatty acidsg0,00-----Assumido
Total polyunsaturated fatty acidsg0,00-----Assumido
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg6,50----1742Atribuído
Ironmg0,08----1742Atribuído
Sodiummg172---1801Analítico
Magnesiummg13,1----1681Atribuído
Phosphormg15,6----1681Atribuído
Potassiummg169----1742Atribuído
Manganesemg0,01---11747Analítico
Zincmg0,04----1742Atribuído
Coppermg0,02----1745Analítico
Seleniummcg5,20-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00----1742Atribuído
Thiaminemgtr----1742Atribuído
Riboflavinmg0,46----1742Atribuído
Niacinmg0,11----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,01----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,09----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg4,15---11742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing10,4---1228Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).