Code: BRC0005T
Description: Beans, pigeonpea, seeds, raw, BrazilCajanus cajan << Feijão, guandu, grão, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1340-----Calculado
Energykcal318-----Calculado
Moistureg10,21,478,9011,434,181,1681Analítico
Total carbohydratesg62,6-----Calculado
Available carbohydratesg43,9-----Calculado
Proteinsg21,6-19,024,324,1681Calculado
Lipidsg2,09-2,052,1324,1681Analítico
Fiberg18,7-16,021,324,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,530,083,453,6034,181,1681Analítico
Cholesterolmg0,00---11742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,59---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,88---11681Analítico
Trans fatty acidsgtr---11681Analítico
Calciummg119-11012924,1681Analítico
Ironmg3,18-1,944,4224,1681Analítico
Sodiummg1,64---11681Analítico
Magnesiummg140-11516624,1681Analítico
Phosphormg263-25826924,1681Analítico
Potassiummg1391-1214156824,1681Analítico
Manganesemg0,51-0,001,0224,1681Analítico
Zincmg3,24-2,024,4724,1681Analítico
Coppermg1,05-0,571,5224,1681Analítico
Seleniummcg11,9----1745Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg1,08---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg2,73---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,07---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00---11742Atribuído
Vitamin Cmg1,49---11681Analítico
Folatemcg458----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing21,6-19,024,324,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
181 - Brazaca SGC, Salgado JM, Novaes NJ, Mancini-Filho J. Composição centesimal e teores de alguns minerais de cultivares de feijão guandu [Cajanus cajan (L.) Mill]. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 45-51.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).