Code: BRC0006F
Description: Ham, pork, cooked (average of several brands), Brazil << Apresuntado, cozido (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 526 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 125 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 72,9 | 2,15 | 71,0 | 75,5 | 4 | 337,338,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 4,05 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 4,05 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 14,5 | 1,23 | 13,5 | 16,0 | 4 | 337,338,1681 | Analítico |
Lipids | g | 5,71 | 1,10 | 4,53 | 6,69 | 4 | 337,338,1681 | Analítico |
Fiber | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 2,90 | 0,39 | 2,40 | 3,28 | 4 | 337,338,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 37,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 1,93 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 2,59 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 20,8 | - | 19,0 | 22,6 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,22 | - | 0,88 | 1,57 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 1282 | - | 942 | 1622 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 18,1 | - | 15,3 | 21,0 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 310 | - | 225 | 395 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Potassium | mg | 325 | - | 270 | 381 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Zinc | mg | 1,88 | - | 1,65 | 2,10 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,13 | - | 0,03 | 0,22 | 2 | 1025,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,46 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,62 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 0,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,35 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 5,81 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Animal protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Data source:
337 - Sadia SA. Dados analíticos internos.338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.
1025 - Pedro NAR, Fili SP, Oliveira E. Determinação de nutrientes minerais em alguns produtos cárneos. Braz J Food Technol. 2000; 3: 121-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
