Code: BRC0006H
Description: Alcoholic beverage, sugarcane liquor, Brazil << Bebida alcoólica, aguardente, cachaça, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 901 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 217 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 68,9 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Alcohol | g | 31,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Ash | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Calcium | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Iron | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Sodium | mg | 3,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Magnesium | mg | tr | 0,00 | tr | 0,01 | 6 | 1131,1681 | Analítico | 
| Phosphor | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Potassium | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Manganese | mg | 0,06 | 0,07 | tr | 0,19 | 6 | 1131,1681 | Analítico | 
| Zinc | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,26 | 0,25 | 0,02 | 0,86 | 10 | 736,1131,1407,1426,1681 | Analítico | 
| Selenium | mcg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Folate | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
Data source:
736 - Caldas NM, Raposo Jr JL, Gomes Neto JA, Barbosa Jr F. Effect of modifiers for As, Cu and Pb determinations in sugar-cane spirits by GF AAS. Food Chem. 2009; 113: 1266-71.1131 - Cardoso DR, Andrade-Sobrinho LG, Leite-Neto AF, et al. Comparison between cachaça and rum using pattern recognition methods. J Agric Food Chem. 2004; 52: 3429-33.
1407 - Schmidt L, Marmitt S, Oliveira EC, Souza CFV. Características físico-químicas de aguardentes produzidas artesanalmente na região do vale do taquari no Rio Grande do Sul. Alim Nutr. 2009; 20(4): 539-51.
1426 - Alcarde AR, Souza PA, Belluco AES. Aspectos da composição química e aceitação sensorial da aguardente de cana-de-açúcar envelhecida em tonéis de diferentes madeiras. Ciênc Tecnol Aliment. 2010; 30(Supl 1): 226-32.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/