Code: BRC0006H
Description: Alcoholic beverage, sugarcane liquor, Brazil << Bebida alcoólica, aguardente, cachaça, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ901-----Calculado
Energykcal217-----Calculado
Moistureg68,9----1681Atribuído
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg0,00----1742Atribuído
Lipidsg0,00----1742Atribuído
Fiberg0,00----1742Atribuído
Alcoholg31,1---11681Analítico
Ashg0,01----1742Atribuído
Cholesterolmg0,00----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummgtr---11681Analítico
Ironmgtr---11681Analítico
Sodiummg3,15---11681Analítico
Magnesiummgtr0,00tr0,0161131,1681Analítico
Phosphormgtr---11681Analítico
Potassiummgtr---11681Analítico
Zincmgtr---11681Analítico
Coppermg0,260,250,020,8610736,1131,1407,1426,1681Analítico
Seleniummcg0,00---11742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Calculado
Vitamin Amcg0,00----1742Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00-----Assumido
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg0,00----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

736 - Caldas NM, Raposo Jr JL, Gomes Neto JA, Barbosa Jr F. Effect of modifiers for As, Cu and Pb determinations in sugar-cane spirits by GF AAS. Food Chem. 2009; 113: 1266-71.
1131 - Cardoso DR, Andrade-Sobrinho LG, Leite-Neto AF, et al. Comparison between cachaça and rum using pattern recognition methods. J Agric Food Chem. 2004; 52: 3429-33.
1407 - Schmidt L, Marmitt S, Oliveira EC, Souza CFV. Características físico-químicas de aguardentes produzidas artesanalmente na região do vale do taquari no Rio Grande do Sul. Alim Nutr. 2009; 20(4): 539-51.
1426 - Alcarde AR, Souza PA, Belluco AES. Aspectos da composição química e aceitação sensorial da aguardente de cana-de-açúcar envelhecida em tonéis de diferentes madeiras. Ciênc Tecnol Aliment. 2010; 30(Supl 1): 226-32.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).