Code: BRC0007J
Description: Egg, chicken, yolk, cooked/10 min, without salt, BrazilGallus gallus domesticus << Ovo, galinha, gema, cozida/10 min, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1435 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 346 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 50,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 1,56 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 1,56 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 15,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Lipids | g | 30,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,74 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 1272 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 9,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 12,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 4,00 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 114 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 2,92 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 44,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 9,37 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 385 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 87,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 2,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 34,0 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 467 | - | - | - | - | 1316,1681,1742 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 463 | - | - | - | - | 1316,1681,1742 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 6,26 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 14,1 | - | - | - | 1 | 1696 | Analítico |
| Thiamine | mg | 0,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,22 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 1,95 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Folate | mcg | 146 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | 15,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Data source:
1316 - Ramalho HMM, Santos VVA, Medeiros VPQ, et al. Effect of thermal processing on retinol levels of free-range and caged hen eggs. Int J Food Sci Nutr. 2006; 57(3/4): 244-8.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1696 - Guinazi M, Milagres RCRM, Pinheiro-Sant´Ana HM, Chaves JBP. Tocoferóis e tocotrienois em óleos vegetais e ovos. Quim Nova. 2009; 32(8): 2098-103.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.