Code: BRC0007K
Description: Sugar powered (mean of the several samples), Brazil << Açúcar, refinado (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1686-----Calculado
Energykcal396-----Calculado
Moistureg0,230,150,120,40319,299,1681Analítico
Total carbohydratesg99,0-----Calculado
Available carbohydratesg99,0-----Calculado
Proteinsg0,160,230,000,32219,1681Analítico
Lipidsgtr---11681Analítico
Fiberg0,00----1742Atribuído
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,58---119Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,00---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,50---11681Analítico
Ironmg0,11-0,110,122299,1681Analítico
Sodiummg12,2---11681Analítico
Magnesiummg0,55---11681Analítico
Phosphormgtr---11681Analítico
Potassiummg6,35---11681Analítico
Manganesemgtr---11742Atribuído
Zincmgtr---11681Analítico
Coppermgtr---11681Analítico
Seleniummcg0,60----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00-----Atribuído
Thiaminemg0,00----1742Atribuído
Riboflavinmg0,00----1742Atribuído
Niacinmg0,00---11742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,00---11742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg0,00----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg100,0-----Assumido

Data source:

19 - Marchini JS, Vitali LH, Jordão JA, et al. Determinação de macronutrientes em alimentos normalmente consumidos pela população brasileira. Rev Inst Adolfo Lutz. 1994; 53(1/2): 11-6.
299 - Elpo ERS, Freitas RJS, Gomes EC. Avaliação dos teores de ferro nos alimentos da cesta básica. Arch Latinoam Nutr. 1998; 48(1): 65-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).