Code: BRC0007U
Description: Pinion fruit, cooked, unsalted, BrazilAraucaria angustifolia (Bertol.) Kuntze << Pinhão, cozido, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 739 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 175 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 50,4 | - | 50,4 | 50,5 | 2 | 355,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 43,8 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 33,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 3,15 | - | 2,98 | 3,31 | 2 | 355,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 1,00 | - | 0,75 | 1,26 | 2 | 355,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 10,7 | - | 5,72 | 15,6 | 2 | 355,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,63 | - | 1,41 | 1,84 | 2 | 355,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,40 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,27 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 15,4 | 0,63 | 14,7 | 15,8 | 3 | 355,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,68 | 0,07 | 0,61 | 0,76 | 3 | 355,1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 0,86 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 48,6 | 6,82 | 40,7 | 53,0 | 3 | 355,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 104 | 56,6 | 54,4 | 165 | 3 | 355,1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 727 | - | - | - | 1 | 178,1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,41 | - | - | - | 1 | 178,1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,78 | 0,04 | 0,75 | 0,83 | 3 | 355,1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,20 | 0,03 | 0,18 | 0,23 | 3 | 355,1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 27,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 3,15 | - | 2,98 | 3,31 | 2 | 355,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
178 - Vollendorf NW, Marlett JÁ. Comparison of two methods of fiber analysis of 58 foods. J Food Compos Anal. 1994; 6: 203-14.355 - Cordenunsi BR, Menezes EW, Genovese MI, et al. Chemical composition and glycemic index of Brazilian pine (Araucaria angustifolia) seeds. J Agric Food Chem. 2004; 52(11): 3412-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/