Code: BRC0008C
Description: Banana, ´terra´, raw, BrazilMusa acuminata Colla x Musa balbisiana Colla << Banana, da terra, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ591-----Calculado
Energykcal139-----Calculado
Moistureg63,9---11681Analítico
Total carbohydratesg33,7-----Calculado
Available carbohydratesg32,1-----Calculado
Proteinsg1,44---11681Calculado
Lipidsg0,24---11681Analítico
Fiberg1,53---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,78---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,08----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,28-2,404,152801,1681Analítico
Ironmg0,29---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg29,6-23,835,42801,1681Analítico
Phosphormg25,5---11681Analítico
Potassiummg328---11681Analítico
Zincmg0,16---11681Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg239----1607Calculado
Vitamin Amcg119----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,07----1742Atribuído
Thiaminemg0,03---11681Analítico
Riboflavinmg0,02---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,14---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg15,7---11681Analítico
Folatemcg23,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,44---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).