Code: BRC0008D
Description: Margarine (average of various samples, with salt and unsalted), Brazil << Margarina (média várias amostras, c/ e s/ sal), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 2632 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 640 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 28,6 | 8,37 | 16,7 | 37,5 | 6 | 4,46,183,328,1681 | Assumido |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | tr | - | 0,00 | tr | 6 | 4,46,183,328,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 71,1 | 9,28 | 60,0 | 83,3 | 6 | 4,46,183,328,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | 6 | 4,46,183,328,1681 | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,99 | 1,07 | 0,00 | 2,50 | 6 | 4,46,183,328,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 19,2 | 3,79 | 14,9 | 21,9 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 15,9 | 2,04 | 14,4 | 18,2 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 25,2 | 3,31 | 21,4 | 27,6 | 3 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 3,55 | 5,58 | 0,32 | 9,99 | 3 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 4,42 | 1,28 | 2,60 | 5,56 | 4 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,07 | 0,02 | 0,05 | 0,09 | 4 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 813 | 1008 | 33,2 | 2500 | 4 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 1,01 | 0,32 | 0,54 | 1,23 | 4 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 6,03 | 1,63 | 3,75 | 7,26 | 4 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 10,7 | 9,06 | 1,77 | 21,4 | 4 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | 4 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | tr | - | - | - | 4 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | tr | - | - | - | 4 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 465 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 465 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 5,66 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 4 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 4 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 4 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 4 | 1742 | Assumido |
| Folate | mcg | 0,97 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 71,1 | - | - | - | - | 4,46,183,328,1681 | Analítico |
| Vegetable protein | g | tr | - | 0,00 | tr | 6 | 4,46,183,328,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.46 - Martins JFP, Miramotes MI, Fernandes AG, et al. Avaliação reológica de manteigas comerciais. Boletim ITAL. 1980; 17(1): 51-63.
183 - Martins MA, Visentainer JV, Matsushita M, Souza NE. Composição em ácidos graxos de margarinas brasileiras. Arq Biol Tecnol. 1994; 36(3): 447-53.
328 - Refino de Óleos Brasil Ltda. Dados analíticos internos.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/