Code: BRC0008E
Description: Crustacean, blue crab, fresh, BrazilCallinectes bocourti << Crustáceo, siri, azul, cru, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 452 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 107 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 75,7 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 19,2 | - | - | - | 1 | 187 | Calculado | 
| Lipids | g | 3,40 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 1,67 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 245 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,70 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,60 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,22 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Calcium | mg | 102 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Iron | mg | 0,86 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Sodium | mg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Magnesium | mg | 39,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Phosphor | mg | 265 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Potassium | mg | 380 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Manganese | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Zinc | mg | 1,57 | 0,33 | 1,20 | 2,00 | 4 | 187,1225 | Analítico | 
| Copper | mg | 1,60 | 0,18 | 1,40 | 1,80 | 4 | 187,1225 | Analítico | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | 6,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Thiamine | mg | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Niacin | mg | 3,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 10,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin C | mg | 3,47 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Folate | mcg | 50,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Animal protein | g | 19,2 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico | 
Data source:
187 - Ochmann AJ, Linde GA, Augusto MM, Augusto-Ruiz W. Avaliação química e tecnológica da carne do siri azul (Callinectes sapidus). In: XV Congresso SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.1225 - Virga RHP, Geraldo LP. Investigação dos teores de metais pesados em esp.écies de siris azuis do gênero Callinectes sp. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 943-8.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/