Code: BRC0008H
Description: Syrup, cane (guarapo), BrazilSaccharum officinarum << Cana, caldo (garapa), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 309 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 72 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 81,4 | - | 81,1 | 81,7 | 2 | 732,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 18,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 18,2 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Lipids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,27 | - | 0,12 | 0,41 | 2 | 732,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Total monounsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Total polyunsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 29,4 | 19,5 | 9,08 | 48,0 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,80 | 0,61 | 0,22 | 1,43 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 22,7 | 39,3 | 0,00 | 68,0 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 15,7 | 8,15 | 10,00 | 25,0 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 6,66 | 2,90 | 4,78 | 10,00 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Potassium | mg | 52,7 | 30,8 | 18,0 | 77,0 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,18 | 0,17 | tr | 0,34 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,06 | 0,07 | tr | 0,14 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,01 | 0,01 | tr | 0,02 | 3 | 732,1384,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 2,78 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Data source:
732 - Oliveira ACG, Spoto MHF, Canniatti-Brazaca SG, et al. Efeitos do processamento térmico e da radiação gama na conservação de caldo de cana puro e adicionado de suco de frutas. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(4): 863-73.1384 - Nogueira FS, Ferreira KS, Carneiro Junior JB, Passoni LC. Minerais em melados e em caldos de cana. Ciênc Tecnol Aliment. 2009; 29(4): 727-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
