Code: BRC0008T
Description: Beans, black turtle, cooked, 50% Beanss 50% water, without oil and unsalted, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Feijão, preto, cozido (50% grão e 50% caldo), s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 258 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 61 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 80,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 14,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 5,60 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 4,48 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Lipids | g | 0,54 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 8,40 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,76 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,30 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 29,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 1,47 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 1,85 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 40,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 88,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 256 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,37 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 1,85 | - | 0,72 | 2,97 | 2 | 526,1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,56 | - | 0,20 | 0,92 | 2 | 526,1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 2,72 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 86,0 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 4,48 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
526 - Andrade ECB, Barros AM, Magalhães ACP, et al. Comparação dos teores de cobre e zinco em leguminosas cruas e após serem processadas termicamente em meio salino e aquoso. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(3): 316-8.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/