Code: BRC0009E
Description: Mollusc, squid, muscle, fresh, BrazilLoligo plei << Molusco, lula, músculo, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 449 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 106 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 74,2 | - | - | - | 1 | 446 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 7,70 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 7,70 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 14,4 | - | - | - | 1 | 446 | Calculado |
| Lipids | g | 2,00 | - | - | - | - | 446 | Atribuído |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,70 | - | - | - | 1 | 446 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 323 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,52 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,76 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 38,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 0,82 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
| Sodium | mg | 52,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 39,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 265 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 295 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 1,84 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 2,27 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 14,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,74 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,50 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 2,62 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 1,56 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 5,65 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 6,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 14,4 | - | - | - | 1 | 446 | Analítico |
Data source:
179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.446 - Lapa-Guimarães J, Felício PE, Guzmán ESC. Chemical and microbial analyses of squid muscle (Loligo plei) during storage in ice. Food Chem. 2005; 91: 477-83.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/