Code: BRC0010B
Description: Garlic, raw, BrazilAllium sativum L. << Alho, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ513-----Calculado
Energykcal121-----Calculado
Moistureg67,11,3765,568,134,51,1681Analítico
Total carbohydratesg25,8-----Calculado
Available carbohydratesg22,6-----Calculado
Proteinsg5,701,244,557,0134,51,1681Calculado
Lipidsg0,200,020,190,2234,51,1681Analítico
Fiberg3,19-2,514,3224,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,280,251,021,5134,51,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg13,7---11681Analítico
Ironmg0,81---11681Analítico
Sodiummg5,43---11681Analítico
Magnesiummg21,6---11681Analítico
Phosphormg150---11681Analítico
Potassiummg541---11681Analítico
Manganesemg0,24---11681Analítico
Zincmg0,83---11681Analítico
Coppermg0,15---11681Analítico
Seleniummcg2,241,191,543,613219Analítico
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,98---11695Analítico
Thiaminemg0,19---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,45---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg24,8---11742Atribuído
Folatemcg2,38----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
219 - Medeiros CSC, Marreiro DN, Cozzolino SMF. Determinação da concentração de selênio (Se) em cinco variedades de alho comercializadas na grande São Paulo. In: IV Congresso Nacional da SBAN. São Paulo. 1996 NE-39.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1695 - Rios MDG, Penteado MVC. Determinação de alfa-tocoferol em alho irradiado utilizando cromatografia líquida de alta eficiência (CLAE). Quim Nova. 2003; 26(1): 10-2.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).