Code: BRC0010J
Description: Egg, chicken, whole, boiled, sin sal, Brazil (average of several samples)Gallus gallus domesticus << Ovo, galinha, inteiro, cozido, s/ sal, Brasil (média de várias amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ522-----Calculado
Energykcal125-----Calculado
Moistureg78,76,2971,383,9474,449,1546,1681Analítico
Total carbohydratesg1,38-----Calculado
Available carbohydratesg1,38-----Calculado
Proteinsg10,43,677,2213,9474,449,1546,1681Analítico
Lipidsg8,703,585,9413,5474,449,1546,1681Analítico
Fiberg0,00-0,000,002449,1546Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,800,180,651,03474,449,1546,1681Analítico
Cholesterolmg364---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,66---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg3,49---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg1,01---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,02----1681Atribuído
Calciummg43,2---11681Analítico
Ironmg1,33---11681Analítico
Sodiummg128---11681Analítico
Magnesiummg9,87---11681Analítico
Phosphormg161---11681Analítico
Potassiummg121---11681Analítico
Manganesemg0,02---11681Analítico
Zincmg1,09---11681Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg15,0---11745Analítico
Vitamin Amcg113----1316,1681,1742Calculado
Vitamin Amcg113----1316,1681,1742Calculado
Vitamin Dmcg1,80---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,85---11742Atribuído
Thiaminemg0,07---11681Analítico
Riboflavinmg0,26---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,93---11742Atribuído
Vitamin Cmg0,00---11742Atribuído
Folatemcg36,9----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,00------
Animal proteing10,43,677,2213,9474,449,1546,1681Analítico

Data source:

74 - Burgos MGPA, Ribeiro MA, Melo Filho SC, Cabral PC. Composição centesimal de ovo de galinha, carne de boi e de frango consumidos na área metropolitana de Recife, Nordeste brasileiro. Rev Nutr PUCCAMP. 1996; 9(2): 224-35.
449 - Machado FMVF, Canniatti-Brazaca SG, Piedade SMS. Avaliação da disponibilidade de ferro em ovo, cenoura e couve e em suas misturas. Ciênc Tecnol Aliment. 2006; 26(3): 610-8.
1316 - Ramalho HMM, Santos VVA, Medeiros VPQ, et al. Effect of thermal processing on retinol levels of free-range and caged hen eggs. Int J Food Sci Nutr. 2006; 57(3/4): 244-8.
1546 - Machado FMVF. Disponibilidade de ferro em ovo, cenoura e couve e em suas misturas [dissertação]. Piracicaba: Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; 2005. 88 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).