Code: BRC0011B
Description: Chicory greens, raw, BrazilCichorium intybus << Almeirão (chicória amarga), cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 83 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 20 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 92,6 | - | 91,6 | 93,7 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 4,12 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,08 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,78 | - | 1,77 | 1,80 | 2 | 51,1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,29 | - | 0,22 | 0,37 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Fiber | g | 3,04 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,16 | - | 1,01 | 1,31 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 30,4 | - | 19,5 | 41,4 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 2,76 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 16,7 | - | 12,3 | 21,1 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 46,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 433 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,34 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 1,30 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 577 | - | - | - | - | 302,993 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 288 | - | - | - | - | 302,993 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 2,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 0,74 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 1,98 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 110 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,78 | - | 1,77 | 1,80 | 2 | 51,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.302 - Rodriguez-Amaya DB. Assessment of the provitamin A contents of foods - the Brazilian experience. J Food Compos Anal. 1996; 9: 196-229.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
993 - Niizu PY, Rodriguez-Amaya DB. New data on the carotenoid composition of raw salad vegetables. J Food Compos Anal. 2005; 18: 739-49.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
