Code: BRC0011C
Description: Banana, ´prata´, raw, BrazilMusa spp. << Banana, prata, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ452-----Calculado
Energykcal106-----Calculado
Moistureg71,9-71,972,024,51,1681Analítico
Total carbohydratesg25,9-----Calculado
Available carbohydratesg24,0-----Calculado
Proteinsg1,11-0,951,2724,51,1681Calculado
Lipidsg0,28-0,070,5024,51,1681Analítico
Fiberg1,95-1,852,0424,51,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,76-0,670,8524,51,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,09----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg6,18-4,807,562801,1681Analítico
Ironmg0,38---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg29,2-26,332,12801,1681Analítico
Phosphormg22,2---11681Analítico
Potassiummg357---11681Analítico
Zincmg0,15---11681Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg0,10---11745Analítico
Vitamin Amcg32,4---11607Calculado
Vitamin Amcg16,2---11607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,09----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,02---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,10---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg21,6---11681Analítico
Folatemcg22,4----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,11-0,951,2724,51,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).