Code: BRC0011E
Description: Mollusc, mussel, boiled, drained, without oil, without salt, BrazilAnomalocardia brasiliana << Molusco, mexilhão, cozido, drenado, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 327 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 77 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 80,7 | - | 78,0 | 83,9 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 15,8 | - | 15,9 | 15,9 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
| Lipids | g | 1,59 | - | 1,10 | 2,08 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
| Fiber | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alcohol | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 1,93 | - | 1,76 | 2,09 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 19,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,36 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,43 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 16,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 42,0 | - | 37,8 | 46,3 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
| Sodium | mg | 183 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 2270 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 141 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 133 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 2,27 | - | - | - | 1 | 1145 | Analítico |
| Zinc | mg | 2,99 | - | - | - | 1 | 72,179 | Analítico |
| Copper | mg | 2,88 | - | 2,06 | 3,70 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 32,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 1,49 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 12,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 6,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 37,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | 15,9 | - | 15,9 | 15,9 | 2 | 72,179,1145 | Analítico |
Data source:
72 - Tavares M, Badolato ESG, Aued-Pimentel S, et al. Composição centesimal de ácidos graxos e valor calórico de mexilhão (Perna perna) cultivado em Ubatuba - SP. In: XV Congresso SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.
1145 - Silva EGP, Hatje V, Santos WNL, et al. Fast method for the determination of copper, manganese and iron in seafood samples. J Food Compos Anal. 2008; 21: 259-63.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/