Code: BRC0012B
Description: Sweet potato, peeled, raw, BrazilIpomea batatas (L.) Lam << Batata, doce, s/ casca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ498-----Calculado
Energykcal117-----Calculado
Moistureg67,14,7561,374,7134,7,49,96,97,1681Analítico
Total carbohydratesg28,7-----Calculado
Available carbohydratesg25,5-----Calculado
Proteinsg1,780,431,262,47134,7,49,96,97,1681Calculado
Lipidsg0,230,110,030,42134,7,49,96,97,1681Analítico
Fiberg3,17-2,573,7724,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,241,480,745,19134,7,49,96,97,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,08---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg30,3-21,139,52801,1681Analítico
Ironmg0,42---11681Analítico
Sodiummg9,46---11681Analítico
Magnesiummg26,0-16,935,22801,1681Analítico
Phosphormg39,3---11681Analítico
Potassiummg366---11681Analítico
Zincmg0,22---11681Analítico
Coppermg0,12---11681Analítico
Seleniummcg0,90---11745Analítico
Vitamin Amcg715----7,49,96,97Calculado
Vitamin Amcg357----7,49,96,97Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,20---11742Atribuído
Thiaminemg0,06---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,11---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg17,8---11681Analítico
Folatemcg15,9----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,780,431,262,47134,7,49,96,97,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
7 - Almeida LB. Carotenóides e valor provitamínico A de raízes tuberosas de hortaliças e suas alterações no processamento. [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1986. 98 p.
49 - Almeida-Muradian LB. Carotenóides de batata doce (Ipomoea batatas Lam) e sua relação com a cor das raízes [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1991. 110 p.
96 - Almeida LB, Penteado MVC. Carotenoids and pro-vitamin A value of white fleshed Brazilian sweet potatoes (Ipomoea batatas Lam.). J Food Compos Anal. 1988; 1: 341-52.
97 - Almeida-Muradian LB, Penteado MVC. Carotenoids and provitamin A value of some Brazilian sweet potato cultivars (Ipomoea batatas Lam.). Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1992; 28: 145-54.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).