Code: BRC0012B
Description: Sweet potato, peeled, raw, BrazilIpomea batatas (L.) Lam << Batata, doce, s/ casca, crua, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 498 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 117 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 67,1 | 4,75 | 61,3 | 74,7 | 13 | 4,7,49,96,97,1681 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 28,7 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 25,5 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 1,78 | 0,43 | 1,26 | 2,47 | 13 | 4,7,49,96,97,1681 | Calculado | 
| Lipids | g | 0,23 | 0,11 | 0,03 | 0,42 | 13 | 4,7,49,96,97,1681 | Analítico | 
| Fiber | g | 3,17 | - | 2,57 | 3,77 | 2 | 4,1681 | Analítico | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 2,24 | 1,48 | 0,74 | 5,19 | 13 | 4,7,49,96,97,1681 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Calcium | mg | 30,3 | - | 21,1 | 39,5 | 2 | 801,1681 | Analítico | 
| Iron | mg | 0,42 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Sodium | mg | 9,46 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 26,0 | - | 16,9 | 35,2 | 2 | 801,1681 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 39,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Potassium | mg | 366 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Manganese | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Zinc | mg | 0,22 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Selenium | mcg | 0,90 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico | 
| Vitamin A | mcg | 715 | - | - | - | - | 7,49,96,97 | Calculado | 
| Vitamin A | mcg | 357 | - | - | - | - | 7,49,96,97 | Calculado | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,20 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído | 
| Thiamine | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,11 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 17,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Folate | mcg | 15,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 1,78 | 0,43 | 1,26 | 2,47 | 13 | 4,7,49,96,97,1681 | Analítico | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.7 - Almeida LB. Carotenóides e valor provitamínico A de raízes tuberosas de hortaliças e suas alterações no processamento. [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1986. 98 p.
49 - Almeida-Muradian LB. Carotenóides de batata doce (Ipomoea batatas Lam) e sua relação com a cor das raízes [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1991. 110 p.
96 - Almeida LB, Penteado MVC. Carotenoids and pro-vitamin A value of white fleshed Brazilian sweet potatoes (Ipomoea batatas Lam.). J Food Compos Anal. 1988; 1: 341-52.
97 - Almeida-Muradian LB, Penteado MVC. Carotenoids and provitamin A value of some Brazilian sweet potato cultivars (Ipomoea batatas Lam.). Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1992; 28: 145-54.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.