Code: BRC0012C
Description: Kaki, with peel, raw, BrazilDiospyros kaki L. << Caqui, c/ casca, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 285 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 67 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 80,6 | - | 79,7 | 81,5 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 18,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 13,7 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,48 | - | 0,36 | 0,61 | 2 | 51,307,1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,20 | - | 0,07 | 0,33 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Fiber | g | 4,56 | - | 2,60 | 6,52 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,45 | - | 0,37 | 0,53 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 12,7 | - | 7,60 | 17,8 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 2,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 7,07 | - | 5,60 | 8,55 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 17,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 156 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 3,73 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,11 | - | 0,04 | 0,19 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 239 | - | - | - | - | 1742,1746 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 119 | - | - | - | - | 1742,1746 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 20,6 | 8,46 | 12,8 | 29,6 | 3 | 1681,1746 | Analítico |
Folate | mcg | 7,89 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.307 - Pak N. Fibra dietetica en alimentos chilenos. Centro de Nutrición Humana - Faculdad de Medicina/ Universidad de Chile. Santiago - Chile.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1746 - Cardoso PC, Tomazini APB, Stringheta PC, et al. Vitamin C and carotenoids in organic and conventional fruits grown in Brazil. Food Chem. 2011; 126: 411-6.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
