Code: BRC0012C
Description: Kaki, with peel, raw, BrazilDiospyros kaki L. << Caqui, c/ casca, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ285-----Calculado
Energykcal67-----Calculado
Moistureg80,6-79,781,5251,307,1681Analítico
Total carbohydratesg18,3-----Calculado
Available carbohydratesg13,7-----Calculado
Proteinsg0,48-0,360,61251,307,1681Calculado
Lipidsg0,20-0,070,33251,307,1681Analítico
Fiberg4,56-2,606,52251,307,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,45-0,370,53251,307,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,05----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg12,7-7,6017,82801,1681Analítico
Ironmg0,10---11681Analítico
Sodiummg2,09---11681Analítico
Magnesiummg7,07-5,608,552801,1681Analítico
Phosphormg17,6---11681Analítico
Potassiummg156---11681Analítico
Manganesemg3,73---11681Analítico
Zincmg0,11-0,040,1921681,1747Analítico
Coppermgtr---11681Analítico
Seleniummcg0,20---11745Analítico
Vitamin Amcg239----1742,1746Calculado
Vitamin Amcg119----1742,1746Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,77----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg20,68,4612,829,631681,1746Analítico
Folatemcg7,89----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
307 - Pak N. Fibra dietetica en alimentos chilenos. Centro de Nutrición Humana - Faculdad de Medicina/ Universidad de Chile. Santiago - Chile.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1746 - Cardoso PC, Tomazini APB, Stringheta PC, et al. Vitamin C and carotenoids in organic and conventional fruits grown in Brazil. Food Chem. 2011; 126: 411-6.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).