Code: BRC0012J
Description: Egg, chicken, white, whole, raw, Brazil << Ovo, galinha, branco, inteiro, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 524 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 125 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 78,6 | - | - | - | 1 | 462 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 2,77 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 2,77 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 9,04 | - | - | - | 1 | 462 | Calculado |
| Lipids | g | 8,74 | - | - | - | 1 | 462 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Alcohol | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 0,82 | - | - | - | 1 | 462 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 349 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 2,55 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,54 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,18 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 36,8 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 1,37 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 147 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 11,1 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 143 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 131 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,95 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | 1,84 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,97 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,51 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 0,66 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,80 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Folate | mcg | 42,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 9,04 | - | - | - | 1 | 462 | Analítico |
Data source:
462 - Mizumoto EM, Canniatti-Brazaca SG, Machado FMVF. Avaliação química e sensorial de ovos obtidos por diferentes tratamentos. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(1): 60-5.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/