Code: BRC0013A
Description: Rice, bran, raw, BrazilOrysa sativa L. << Arroz, farelo, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1340-----Calculado
Energykcal323-----Calculado
Moistureg4,98---1216Analítico
Total carbohydratesg35,5-----Calculado
Available carbohydratesg11,2-----Calculado
Proteinsg14,2---1216Calculado
Lipidsg19,3---1216Analítico
Fiberg24,3---14Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg26,0---1216Analítico
Cholesterolmg0,00-----Atribuído
Total saturated fatty acidsg3,86----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg6,99----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg6,90----1742Atribuído
Trans fatty acidsgtr----1681Analítico
Calciummg57,7----1742Atribuído
Ironmg18,8----1742Atribuído
Sodiummg5,06----1742Atribuído
Magnesiummg790----1742Atribuído
Phosphormg1697----1742Atribuído
Potassiummg1503----1742Atribuído
Zincmg6,11----1742Atribuído
Coppermg0,74----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg4,55----1742Atribuído
Thiaminemg2,79----1742Atribuído
Riboflavinmg0,29----1742Atribuído
Niacinmg34,4----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg4,12----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00----1742Assumido
Folatemcg63,8----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing14,2---1216Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
216 - Chiappini CCJ, Sérgio A, Martins A, Abreu AVD. Composição química de multimistura e de seus ingredientes. I. Composição centesimal. Resultados parciais. In: XV Congresso Nacional da SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).