Code: BRC0013B
Description: Potato, peeled, raw, BrazilSolanum tuberosum L. << Batata, inglesa, s/ casca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ305-----Calculado
Energykcal71-----Calculado
Moistureg80,51,6179,182,951394,1681Analítico
Total carbohydratesg16,5-----Calculado
Available carbohydratesg15,2-----Calculado
Proteinsg2,040,221,772,2551394,1681Calculado
Lipidsg0,040,02tr0,0651394,1681Analítico
Fiberg1,32---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,850,120,640,9351394,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,78-3,554,002801,1681Analítico
Ironmg0,41---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg15,0-14,615,42801,1681Analítico
Phosphormg43,9---11681Analítico
Potassiummg44584,630252551394,1561,1681Analítico
Zincmg0,27---11681Analítico
Coppermg0,11---11681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,01----1742Atribuído
Thiaminemg0,11---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,17---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg35,4---11681Analítico
Folatemcg16,9----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing2,040,221,772,2551394,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1394 - Quadros DA, Iung MC, Ferreira SMR, Freitas RJS. Composição química de tubérculos de batata para processamento, cultivados sob diferentes doses e fontes de potássio. Ciênc Tecnol Aliment. 2009; 29(2): 316-23.
1561 - Copetti C, Oliveira VR, Kirinus P. Avaliação da redução de potássio em hortaliças submetidas a diferentes métodos de cocção para possível utilização na dietoterapia renal. Rev Nutr. 2010; 23(5): 831-8.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).