Code: BRC0014A
Description: Rice, flour, raw (average of several brands), BrazilOrysa sativa L. << Arroz, farinha, crua (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1530-----Calculado
Energykcal360-----Calculado
Moistureg9,622,706,4012,754,51,134,329,1681Analítico
Total carbohydratesg82,6-----Calculado
Available carbohydratesg81,8-----Calculado
Proteinsg6,242,831,278,14551,329,1681Calculado
Lipidsg0,760,470,201,23551,329,1681Analítico
Fiberg0,780,670,001,77551,329,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,810,720,232,06551,329,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,30-0,200,4011681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,20-0,100,3021681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,30-0,200,4021681Analítico
Trans fatty acidsgtr---11681Analítico
Calciummg4,10-1,127,0921681Analítico
Ironmg16,0-0,6331,421681Analítico
Sodiummg9,07-1,0317,121681Analítico
Magnesiummg27,4-4,3050,521681Analítico
Phosphormg94,5-36,015321681Analítico
Potassiummg63,6-12,511421681Analítico
Zincmg5,17-1,868,4821681Analítico
Coppermg0,02--0,0421681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,06----1742Atribuído
Thiaminemg1,73-0,223,2321681Analítico
Riboflavinmgtr---21681Analítico
Niacinmgtr---21681Analítico
Pyridoxine (B6)mg1,76-0,053,4721681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg173--17321681Analítico
Folatemcg4,10----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing6,242,831,278,14551,329,1681Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
134 - Canniatti-Brazaca SG, Salgado JM. Avaliação nutricional de farinha de arroz fermentada com Rhizopus oligoporus. Arch Latinoam Nutr. 1992; 42(4): 451-5.
329 - Unilever Best Foods. Dados analíticos internos.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).