Code: BRC0015B
Description: Beetroot, peeled, raw, BrazilBeta vulgaris L. << Beterraba, s/ casca, crua, Brail, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ194-----Calculado
Energykcal46-----Calculado
Moistureg86,0---11681Analítico
Total carbohydratesg11,1-----Calculado
Available carbohydratesg7,74-----Calculado
Proteinsg1,95---11681Calculado
Lipidsg0,09---11681Analítico
Fiberg3,37---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,87---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg14,4-10,718,12801,1681Analítico
Ironmg0,32---11681Analítico
Sodiummg9,72---11681Analítico
Magnesiummg21,7-19,024,42801,1681Analítico
Phosphormg19,4---11681Analítico
Potassiummg375---11681Analítico
Manganesemg1,23---11681Analítico
Zincmg0,52---11681Analítico
Coppermg0,08-0,080,082527,1681Analítico
Seleniummcg0,20---11745Analítico
Vitamin Amcg1,76----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,88----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,02---11742Atribuído
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,04---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg3,12---11681Analítico
Folatemcg122----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).