Code: BRC0015C
Description: Guava, white, with peel, en naturaPsidium guajava L. << Goiaba, branca, inteira, c/ casca, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ188-----Calculado
Energykcal45-----Calculado
Moistureg85,9-85,786,124,1681Analítico
Total carbohydratesg12,3-----Calculado
Available carbohydratesg6,36-----Calculado
Proteinsg0,79-0,680,9024,1681Calculado
Lipidsg0,51-0,490,5424,1681Analítico
Fiberg5,98-5,636,3324,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,48-0,440,5224,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,06---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,24---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg4,93---11681Analítico
Ironmg0,17---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg6,94---11681Analítico
Phosphormg16,2---11681Analítico
Potassiummg216---11681Analítico
Manganesemg0,07---11681Analítico
Zincmg0,15---11681Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg0,40---11745Analítico
Vitamin Amcg33,7----1742Atribuído
Vitamin Amcg16,8----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,39----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg97,7---11681Analítico
Folatemcg36,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,79-0,680,9024,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).