Code: BRC0016A
Description: Rice, brown, cooked, wihtout salt, wihtout oil, BrazilOrysa sativa L. << Arroz, integral, cozido, s/ sal, s/ óleo, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 454 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 107 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 72,8 | - | 70,1 | 75,5 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 23,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 21,4 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 2,44 | - | 2,30 | 2,59 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,87 | - | 0,74 | 1,00 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,13 | - | 1,50 | 2,75 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,34 | - | 0,22 | 0,46 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,26 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,35 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,26 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 4,74 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,24 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 1,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 53,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 96,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 68,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,62 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,02 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,19 | - | - | - | - | - | Calculado |
Thiamine | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 4,02 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 2,44 | - | 2,30 | 2,59 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
