Code: BRC0016C
Description: Guava, red, with peel, raw, Brazil (average of different samples)Psidium guajava L. << Goiaba, vermelha, inteira, c/ casca, in natura, Brasil (média diferentes amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 211 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 50 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 83,4 | 3,18 | 77,8 | 86,4 | 6 | 4,317,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 13,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 7,69 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 0,92 | - | 0,76 | 1,09 | 2 | 4,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 0,54 | - | 0,44 | 0,64 | 2 | 4,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 5,59 | - | 4,95 | 6,22 | 2 | 4,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,88 | - | 0,48 | 3,27 | 2 | 4,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 7,18 | - | 4,45 | 9,90 | 2 | 801,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 9,60 | - | 6,89 | 12,3 | 2 | 801,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 17,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 218 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,18 | - | 0,13 | 0,22 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
| Copper | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,40 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 115 | - | - | - | - | 317,1742 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 57,7 | - | - | - | - | 317,1742 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,42 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 89,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 43,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,92 | - | 0,76 | 1,09 | 2 | 4,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.317 - Padula M, Rodriguez-Amaya DB. Characterisation of the carotenoids and assesment of the vitamin A value of brasilian guavas (Psidum guajava L.). Food Chem. 1986; 20: 11-9.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.