Code: BRC0016E
Description: Mollusc, mussel, fresh, BrazilTagelus plebeus << Molusco, mexilhão, Unha de Velho, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 425 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 100 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 76,7 | - | - | - | 1 | 447 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 2,46 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 2,46 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 16,4 | - | - | - | 1 | 447 | Calculado |
| Lipids | g | 2,84 | - | - | - | - | 447 | Atribuído |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | 1 | 447 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,61 | - | - | - | 1 | 447 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 35,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,54 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,64 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 31,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 40,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 343 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 40,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 236 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 383 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Zinc | mg | 1,92 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 60,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,70 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,19 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,25 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 1,92 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 14,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 9,60 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 50,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 16,4 | - | - | - | 1 | 447 | Analítico |
Data source:
447 - Lira GM, Mancini-Filho J, Sant´Ana LS, et al. Perfil de ácidos graxos, composição centesimal e valor calórico de moluscos crus e cozidos com leite de coco da cidade de Maceió-AL. Rev Bras Ciênc Farm. 2004; 40(4): 529-36.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/