Code: BRC0018F
Description: Meat, beef, forequarter, without fat, cooked, without oil, unsalted, BrazilBos taurus << Carne, bovina, quarto dianteiro, s/ gordura, cozida, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 779 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 185 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 63,4 | 1,83 | 60,4 | 65,8 | 6 | 60,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Proteins | g | 26,8 | 5,94 | 14,9 | 31,2 | 6 | 60,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 8,75 | 1,80 | 6,70 | 10,9 | 6 | 60,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,05 | 0,49 | 0,83 | 2,04 | 6 | 60,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 76,7 | 25,9 | 55,6 | 106 | 5 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 4,10 | 1,05 | 2,90 | 5,50 | 5 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,38 | 0,78 | 2,80 | 4,60 | 5 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | 0,10 | 0,10 | 0,30 | 5 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,21 | 0,06 | 0,16 | 0,30 | 5 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 5,06 | 1,41 | 3,53 | 7,11 | 5 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 2,47 | 0,24 | 2,17 | 2,77 | 5 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 53,9 | 7,63 | 41,7 | 61,8 | 5 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 15,2 | 1,99 | 13,4 | 17,7 | 5 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 176 | 13,8 | 164 | 197 | 5 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 252 | 2,94 | 248 | 255 | 5 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | 5 | 1025,1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 6,98 | 1,07 | 5,55 | 8,10 | 5 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,08 | 0,01 | 0,06 | 0,10 | 5 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 0,73 | 1,01 | - | 1,91 | 5 | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | 2,22 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,01 | 0,01 | - | 0,03 | 5 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,08 | 0,13 | - | 0,32 | 5 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 1,97 | 0,28 | 1,63 | 2,32 | 5 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,02 | 0,03 | - | 0,07 | 5 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 2,53 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Folate | mcg | 5,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | 26,5 | 5,94 | 14,9 | 31,2 | 6 | 60,1681 | Analítico |
Data source:
60 - Pedrosa LFC, Araújo MOD, Lima EB, et al. Análise química de preparações usuais em cardápios populares brasileiros. Rev Nutr PUCCAMP. 1994; 7(1): 48-61.1025 - Pedro NAR, Fili SP, Oliveira E. Determinação de nutrientes minerais em alguns produtos cárneos. Braz J Food Technol. 2000; 3: 121-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/