Code: BRC0019A
Description: Oat, bran, cooked, without spices, BrazilAvena sativa << Aveia,  farelo, cozida, s/ tempero, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 393 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 93 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 76,7 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 16,1 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 12,0 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 4,18 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico | 
| Lipids | g | 2,31 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico | 
| Fiber | g | 4,11 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 0,67 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,44 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,78 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,91 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Calcium | mg | 14,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Iron | mg | 1,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Sodium | mg | 1,45 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Magnesium | mg | 58,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Phosphor | mg | 173 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Potassium | mg | 133 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Manganese | mg | 1,40 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Zinc | mg | 0,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Copper | mg | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Thiamine | mg | 0,23 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Niacin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Folate | mcg | 8,73 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - | 
| Vegetable protein | g | 4,18 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - | 
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/