Code: BRC0019A
Description: Oat, bran, cooked, without spices, BrazilAvena sativa << Aveia, farelo, cozida, s/ tempero, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 393 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 93 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 76,7 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 16,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 12,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 4,18 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico |
Lipids | g | 2,31 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico |
Fiber | g | 4,11 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,67 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,44 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,78 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,91 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 14,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Iron | mg | 1,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Sodium | mg | 1,45 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Magnesium | mg | 58,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Phosphor | mg | 173 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Potassium | mg | 133 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Zinc | mg | 0,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Copper | mg | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,23 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 8,73 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 4,18 | - | - | - | 1 | 4,51 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
