Code: BRC0020A
Description: Oat, flour, cooked, without spices, BrazilAvena sativa << Aveia, farinha, cozida, s/ tempero, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ203-----Calculado
Energykcal48-----Calculado
Moistureg88,1---14,51Analítico
Total carbohydratesg8,95-----Calculado
Available carbohydratesg7,60-----Calculado
Proteinsg1,93---14,51Analítico
Lipidsg0,84---14,51Analítico
Fiberg1,35---14,51Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,18---14,51Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,15----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,31----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,30----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg6,27----1681Atribuído
Ironmg0,58----1681Atribuído
Sodiummg0,61----1681Atribuído
Magnesiummg15,6----1681Atribuído
Phosphormg20,1----1681Atribuído
Potassiummg44,0----1681Atribuído
Zincmg0,34----1681Atribuído
Coppermg0,06----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,04----1742Atribuído
Thiaminemg0,07----1742Atribuído
Riboflavinmg0,00----1742Assumido
Niacinmg0,59----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,18----1742Atribuído
Folatemcg4,36----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing1,93---14,51Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).