Code: BRC0020E
Description: Fish, freshwater, Brazilian bocachico, fillet, fresh, BrazilProchilodus cearensis << Peixe, água doce, corimba/curimatã, filé, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ616-----Calculado
Energykcal147-----Calculado
Moistureg72,64,9264,976,4570,146,416,455,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg18,01,0417,218,7470,416,455,1681Calculado
Lipidsg8,424,893,2014,4570,146,416,455,1681Analítico
Fiberg0,00---2416,455Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,040,180,801,30570,146,416,455,1681Analítico
Cholesterolmg40,2---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,50---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg2,30---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,30---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,04---11681Analítico
Calciummg40,1---11681Analítico
Ironmg0,50---11681Analítico
Sodiummg47,0---11681Analítico
Magnesiummg22,8---11681Analítico
Phosphormg190---11681Analítico
Potassiummg316---11681Analítico
Manganesemg0,02---11681Analítico
Zincmg0,65-0,400,902146,1681Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg3,04---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin CmgNA------
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,01,0417,218,7470,416,455,1681Analítico

Data source:

70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
146 - Rocha YR, Aguiar JPL, Marinho HA, Shrimpton R. Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia. Acta Amaz. 1982; 12(4): 787-94.
416 - Caula FCB, Oliveira MP, Maia EL. Teor de colesterol e composição centesimal de algumas espécies de peixes do estado do Ceará. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 959-63.
455 - Maia EL, Oliveira CCS, Santiago AP, et al. Composição química e classes de lipídios em peixe de água doce curimatã comum, Prochilodus cearensis. Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 433-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

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