Code: BRC0020T
Description: Peanut, grain, raw, BrazilArachis hypogaea L. << Amendoim, grão, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ2440-----Calculado
Energykcal588-----Calculado
Moistureg5,57-4,716,43251,178,1681Analítico
Total carbohydratesg20,7-----Calculado
Available carbohydratesg14,5-----Calculado
Proteinsg25,4-23,627,2251,178,1681Calculado
Lipidsg46,3-43,948,8251,178,1681Analítico
Fiberg6,22-4,408,04251,178,1681Analítico
AlcoholgNA------
Ashg2,06-1,902,22251,178,1681Analítico
CholesterolmgNA------
Total saturated fatty acidsg8,70---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg17,2---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg16,2---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummgtr---11681Analítico
Ironmg3,130,422,533,656171,1681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg170---11681Analítico
Phosphormg407---11681Analítico
Potassiummg580---11681Analítico
Zincmg2,920,392,303,537171,198,1681Analítico
Coppermg1,080,180,781,296171,1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg7,84----1742Atribuído
Thiaminemg0,10---11681Analítico
Riboflavinmg0,03---11681Analítico
Niacinmg10,2---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,76---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg242----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing25,4-23,627,2251,178,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
171 - Prado G, Alvarez-Leite EM, Oliveira MS. Composição mineral de cinco cultivares de amendoim (Arachis hypogaea L.) plantadas no Brasil. Boletim SBCTA. 1995; 29(2): 146-50.
178 - Vollendorf NW, Marlett JÁ. Comparison of two methods of fiber analysis of 58 foods. J Food Compos Anal. 1994; 6: 203-14.
198 - Prado G, Alvarez-Leite EM, Oliveira MS. Comparação entre os procedomentos de adição e de adição e de rotina na determinação de metais em amendoim por espectrofotometria de absorção atômica. Ciênc Tecnol Aliment. 1995; 15(1): 47-9.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).